طراحی مطب و چگونگی تأثیر رنگ در جلب توجه
برای بیان تأثیر روانی رنگها بر روی مشتریان بهتر است به شرح چند نمونه از رنگها بپردازیم.
قرمز
رنگ قرمز به دلیل ماهیت خود به احساس ضرورت اشاره دارد. ازاینرو، میتوان از این رنگ درفروش فوقالعاده استفاده نمود. علاوه بر این، رنگ قرمز اشتها را تقویت میکند. به همین دلیل اکثر فست فودهای مطرح از این رنگ در دیزاین خود بهره بردهاند.
رنگ قرمز حرکت جسمانی بدن را افزایش داده، فشارخون و ضربان قلب را بالاتر از حد معمول میبرد. قرمز یکی از رنگهایی به شمار رفته که با هیجان، شور و تکاپو همراه است.
آبی
رنگ آبی از بدو تولد پسرها مورداستفاده قرارگرفته و درواقع رنگ ارجح مردان به شمار رفته است. هرگاه سخن از رنگ آبی میشود پای آب، صلح، آرامش و اطمینان به میان میآید. از این رنگ برای ایجاد احساس امنیت، کاهش اشتها و افزایش بهرهوری استفاده میشود.
رنگ آبی یکی از شایعترین رنگهای موردعلاقه برندهای تجاری محافظهکار است. اگر شما جزء محتاطان عرصه بازاریابی دستهبندی میشوید، بهتر است برای جلب اعتماد مشتری از رنگ آبی استفاده کنید.
سبز
رنگ سبز یادآور طبیعت، تندرستی، اقتدار و آرامش است. برای استفاده از رنگ سبز هیچگونه محدودیت وجود ندارد. بسیاری از فروشگاهها قادرند تا از این رنگ جهت آرام کردن مشتریان (بهخصوص اتاق انتظار) و همچنین ارتقای مسائل محیطزیست بهره ببرند.
رنگ سبز هماهنگی را در مغز شما تحریک نموده و تعادل را بهسوی قاطعیت هدایت میکند.
بنفش
از رنگ بنفش بیشتر در دیزاین خانههای سلطنتی استفادهشده است. ازاینرو، رنگ بنفش تداعیگر سلطنت، خِرَد و احترام است. این رنگ محرک حل مسئله و همچنین خلاقیت است.
اگر دقت به خرج داده باشید، از رنگ بنفش برای تبلیغات آرایشی و ترویج محصولات زیبایی و ضد پیری استفاده میگردد.
زرد و نارنجی
رنگهای شاد موجب خوشبینی میشوند. رنگ زرد ممکن است نوزاد را به گریه بیندازد. درحالیکه رنگ نارنجی حس احتیاط و هشیاری را به ارمغان میآورد. ازاینرو، استفاده از رنگ نارنجی باکمی القای اضطراب به مشتریان همراه است. بسیاری از فروشگاههای پنجره برای عدم نزدیکی مشتری به شیشهها و پنجرهها از رنگ نارنجی بهره میبرند.
مشکی
رنگ مشکی غالباً به نفوذ، قدرت، استواری و نیرو مشهور است. اگرچه رنگ مشکی نماد هوش و ذکاوت است، اما اگر با هوشمندی انتخاب نشود ممکن است به نشانه رنج و تیرهبختی برداشت شود.
خاکستری
رنگ خاکستری نشانه سالمندی، عملی شدن آمال و همبستگی است. این رنگ همچون رنگ مشکی اگر بهطور صحیح استفاده نشود، ممکن است به افسردگی بیانجامد.
سفید
رنگ سفید در مواقع عدم وجود رنگ و بی طرفی استفاده میگردد. این رنگ اکثر اوقات با خلوص، پاکیزگی امنیت همراه است.
طراحی نورپردازی مراکز بهداشت و درمان چگونه است؟
یک دهه پیش، صنعت بهداشت و درمان در اوج رونق ساختوساز بود اما با رکود اقتصادی سرعت ساختوساز کمتر شد. در حال حاضر، مدیران بیمارستان طی رویکردی مبتکرانه نسبت به مدیریت امکانات و تسهیلات در تلاش هستند تا اقدامات بهروزی را مطابق با خواستهها و نیازهای بیماران انجام دهند. یکی از نتایج مثبت چنین امری طراحی نورپردازی است.
هدف از طراحی نورپردازی انجام فعالیتهای نوآورانه جهت مراقبت از بیماران است. گاهی اوقات با سر زدن به بیمارستانهای قدیمی شاهد برخی نورپردازیهای سنتی و دمده خواهیم بود که تنها جهت انجاموظیفه روشنایی نصبکردهاند. این مسئله جدا از طراحی غیر ساختاری روی معماری بیمارستان تأثیر ناخوشایندی میگذارد که بازاریابی را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. این در حالی است که برخی انتخابهای ما بودجه را با محدودیت مواجه نکرده و بر روی کیفیت نور بیمارستان و حال بیماران تأثیر بسزایی میگذارد.
محصولات جدید طیف گستردهای از قیمت را ارائه میدهد. این در حالی است که اکثر آنها نسبت به محصولات قدیمی کارآمدتر بوده و پیشرفتهتر هستند.
کنترل روشنایی جزء لاینفک طراحی نورپردازی مراکز بهداشت و درمان به شمار میرود که به مشتریان انعطافپذیری بخشیده و آنها را درروند بهبودی کمک میکند. اینهمه آن چیزی است که ما میخواهیم!
- ۹۸/۱۰/۱۴